Investigador/ora

Jordi Dalmau i Ausàs

15 maig 2012 | Investigador/ora

“El que m’agrada de fer recerca en ornitologia pirinenca és entendre millor les espècies i els fenòmens que es produeixen a prop de casa meva.”

Sóc el Jordi Dalmau i Ausàs, ornitòleg pirinenc de la Seu d’Urgell. Tinc l’empresa AUBÈRRIA natura i patrimoni i treballo en recerca, gestió, difusió i promoció de la natura de la meva regió. Tinc un bloc sobre ornitologia, meteorologia, país i Pirineu per difondre el que veig i penso.

Recomana’ns un llibre, i un web de divulgació científica. Com a llibre de divulgació científica recomano La especie elegida, de Juan Luís Arsuaga i Ignacio Martínez.

Com a web, m’agrada molt la de l’Institut Català d’Ornitologia: www.ornitologia.org

 

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu. El Museu de les trementinaires, a Tuixent (Alt Urgell) és un lloc especial. És un viatge al passat per saber com se les enginyaven les dones d’una vall pirinenca com la de Lavansa per treure profit de les herbes remeieres.

El que m’agrada de fer recerca en ornitologia pirinenca és entendre millor les espècies i els fenòmens que es produeixen a prop de casa meva.

Quan arribo a casa el primer que faig és, ara, en aquest temps, sortir a mirar com creixen els enciams i les carrotes de l’hort que tenim al nostre petit jardí.

El meu lloc preferit per perdre’m és a prop de Noves de Segre, a la comarca de l’Alt Urgell. Hi tinc una caseta i uns quants roures. És un refugi físic i mental.

Per esbargir-me no hi ha res com anar a mirar ocells a la vora del riu Segre, a tocar de la Seu d’Urgell. M’hi he passat moltes hores, i no me’n canso.

El viatge que em va encantar va ser l’any 2001 al Parc Nacional del Manu, al Perú. M’hi vaig estar només 2 dies, però en vaig tenir prou per copsar com n’és de divers el nostre món.

Una ciutat especial és la Seu d’Urgell, on he nascut i on visc. Té el que demano a un lloc per viure: ser un lloc pla, a tocar d’un riu, que hi nevi poc o molt a l’hivern i que tingui muntanyes a prop.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.