Aventures científiques | Biologia | Expedicions | Física

Expedició a l'Àrtic

14 març 2008 | Aventures científiques, Biologia, Expedicions, Física

La vida microbiana al congelador de la Terra

A mesura que les evidències del canvi climàtic global es van acumulant, les comunitats humanes de l’Àrtic van notant impactes immediats de l’escalfament. Aprofitant el 4t Any Polar Internacional (un esdeveniment que només es produeix cada 50 anys), els científics de tot el món apleguen esforços per aconseguir una comprensió precisa del funcionament dels ecosistemes àrtics i de com poden respondre en el futur.

Membres de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona, del Consell Superior d’Investigacions Científiques, participen en un projecte multidisciplinari anomenat Circumpolar Flaw Lead System Study  liderat per científics canadencs i que incorpora més de 200 investigadors de 15 països.  A partir del 24 d’abril, Recerca en Acció farà el seguiment de l’estada d’un grup d’investigadors catalans a bord del vaixell trencaglaç CCCG Amundsen, situat a la Mar de Beaufort. Es tracta d’un equip liderat per Carles Pedrós Alió (autor del llibre Desert d’Aigua. Crònica d’un científic varat a l’Àrtic).

Els investigadors hi romandran unes 6 setmanes per tal d’estudiar diversos aspectes de la vida al gel, en especial la vida microbiana. Al llarg d’aquest període coneixerem quina vida fan els investigadors i descobrirem com és l’Àrtic en una època en què hi ha més hores de llum i les temperatures mitjanes augmenten després dels 30 o 40 graus sota zero propis de l’hivern.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.