Qui ets i què fas? Sóc antropòleg físic i primatòleg, vinculat a la George Washington University. Actualment estudio el creixement i desenvolupament dels goril•les de muntanya del Parc Nacional dels Volcans, a Ruanda.
Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica… El clàssic “La història més bella del món”. Pel que fa a la web, m’agrada molt “Homo & evolució” del JM Cartanyà, per estar al dia de tota la recerca en paleoantropologia.
Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu… A Barcelona, el CosmoCaixa i el Museu de Ciències Naturals; i a Washington, el National Museum of Natural History – Smithsonian Institution.
Vaig decidir fer-me científic…. perquè tinc molta curiositat i vull saber com funciona el nostre planeta, sobretot els éssers que l’habiten.
El que m’agrada de fer recerca… és que puc generar coneixement i transmetre’l a la societat.
Una pel•lícula que m’encanta… “El planeta dels simis”, però la primera, eh! També està molt bé “A la recerca del foc”.
Una ciutat especial… Istanbul.
A la meva discografia… no hi falten Els Catarres.
dimarts, 10 gener 2017 at 11:00
Hola Jordi bon dia, el meu nom és David Rodríguez. Aquest estiu visitarem Kigali, juntament amb la meva parella i i anirem a Visitar el parc de Volcanoes. Et vaig escoltar l’altre dia a la ràdio i volia parlar amb tu si tinguessis temps, encara que sigui via mail. M’encanta la feina que feu i no voldria perdre’m res. També visitarem el museu del Genocidi. Moltes gràcies.
dimecres, 18 gener 2017 at 13:00
Hola David,
Gràcies, doncs cap problema, si vols em pots escriure a jordigalbany@gmail.com
dijous, 7 maig 2015 at 17:19
Hola Jordi, estic molt interessat en el tema de la conservació de la vida salvatge i després de fer certa recerca m’agradaria preguntar-te:
És inevitable la extinció dela goriles de muntanya?
Hi podria haver una recuperació de la població d’aquesta especie?
Moltes gràcies pel teu temps i felicitats per la gran feina que has fet fins ara.
dimarts, 25 agost 2015 at 17:51
Hola Martí,
L’extinció no és inevitable. Està a les nostres mans poder salvar aquestes poblacions de goril·les per molt temps… El problema, però, és el reduït hàbitat que ocupen, i que costa molt poder ampliar donada la gran densitat de població humana a la zona. Actualment els goril·les de muntanya estan en creixement pel que fa al nombre d’efectius, però l’hàbitat segueix essent el mateix aquestes darreres dècades…
jordi
dimecres, 10 desembre 2014 at 10:45
Disculpeu el corrector automàtic del meu missatge anterior, canvía les paraules com vol!! ;-))
dimecres, 10 desembre 2014 at 10:42
Estima Jordi, ens vem coneixer a Musanze, fa un any. Soc periodista i m’ agradaría tener el teu email per fer-te una consulta relacionada ab National Geographic Magazine.
Moltes gràcies
Alfons Rodríguez.