basic | Investigador/ora

Abel Julien

06 octubre 2014 | basic, Investigador/ora

Qui ets i què fas? Sóc ornitòleg de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), encarregat de difusió, formació i comunicació. Coordino la formació però jo també en faig molta, impartint cursos d’introducció a l’ornitologia i identificació d’ocells. Genero sovint notícies a Facebook, Twitter, la web i notes de premsa. També faig xerrades per la difusió entre el públic genèric dels projectes de ciència ciutadana de l’ICO i sovint són la cara visible de l’ICO en entrevistes a la ràdio i TV. Realment, m’agrada la feina que faig i si em toqués la loteria continuaria fent el mateix que faig però més intensament. Suposo que d’això se’n diu felicitat.
Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica… Llibre “Living on the Edge” (sobre els ocells que migren entre Europa i el Sahel africà) i web la del Cornell Lab of Ornithology per la quantitat de vídeos, sons i material de formació que tenen disponible.
Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu.. El Museu d`Història Natural de Londres. Reserveu-vos un parell de dies per veure’l sencer.
Entre els meus llibres no hi pot faltar… Llibres sobre la migració de les aus, és el meu tema científic preferit. Per lectures literàries sóc fan d’autors americans com F. Scott Fitgerald (El Gran Gatsby és le meu llibre preferit de tots els temps), J. Steinbeck (The grapes of wrath), J.D. Salinger (El guardián entre el centeno), Patricia Highsmith (Strangers on a train), John Dos Pasos, Robert James Waller…
A la meva discografia no hi falta… Frank Sinatra, Donna Summer i Michael Jackson
El meu lloc preferit per perdre’m és… El Moianès, especilment la plana entre Castellterçol i Moià, un paisatge encisador de conreus i bosquines de roure que se’m fa encisador.
Una ciutat especial… Londres, sens dubte, pels seus museus i vida cultural.
Una pel•lícula que m’encanta… Totes les de Clint Eastwood, però especialment “Cazador blanco, corazón negro”.

Equip Investigador

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.