Diari de recerca

16: Nius poc usuals

20 maig 2014 | Diari de recerca

Cada espècie d’ocell fa el niu en un lloc determinat segons una programació genètica que ha estat marcada per la selecció natural. Malgrat tot, els ocells no sempre fan el que s’espera que facin o a vegades ho fan en llocs on “no toca”, cosa que ens sorprèn doblement quan aquest lloc és molt a prop d’on hi ha activitat humana. Avui teniu aquí una sèrie d’enllaços de fotos que han penjat els usuaris de www.nius.cat a la web. Alguns d’ells no ens els hauríem imaginat mai!
xoriguer_1_bona
Xoriguers en un forat d’un edifici que dóna a l’interior.

xoriguer_2_bona
Xoriguers en una jardinera d’un balcó.

tudo_bona
Tudó en un cistell de mimbre

tortora_bona
Tórtora turca en un fanal

Tens alguna fotografia d’algun niu en lloc estrany? Si és així ens interessa veure-la. Pots penjar-la a www.nius.cat encara que no sigui de l’any actual.
Hi ha hagut nius a lloc inversemblants, fins i tot a vehicles en moviment. Per exemple, en el transbordador que creuava el riu Ebre a Sant Jaume d’Enveja, les orenetes hi havien fet niu més d’una vegada. Independentment de per on anessin els transbordadors, les orenetes adultes l’anaven seguint per alimentar els polls!
El Cornell Lab of Ornithology fa un recull de fotografies de nius enviades pels seus socis en llocs bastant estranys a www.funkynests.org. Hem seleccionat el que és possiblement el niu en un lloc més inversemblant que mai hem vist corresponent a aquest picot americà que va fer aquest niu en una estàtua de fusta. Després de tot, per ell, quina diferència hi ha amb un tronc d’un arbre?
Funky nest_bona

Abel Julien
UdICO – Unitat de Divulgació
Institut Català d’Ornitologia
http://abeljulien.blogspot.com

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.