Diari de recerca

1.-Participa: segueix tot el que passa al niu d’un ocell

10 abril 2013 | Diari de recerca

L’Institut Català d’Ornitologia recopila informació sobre on, quan i com crien els ocells. I ara, per augmentar-ne el coneixement sobre la reproducció de les aus, endega el projecte Nius.

Es tracta d’una iniciativa de ciència ciutadana: qualsevol persona hi pot participar, fer observacions i comunicar allò que s’ha observat.

Si et veus en cor de seguir un niu, participar en el projecte és d’allò més fàcil. Només cal registrar-se a www.nius.cat i facilitar informació sobre l’activitat que observes al niu. Això és tot! Qualsevol persona ho pot fer. Ni tan sols cal accedir al niu o apropar-s’hi per fer observacions molt valuoses. Només cal que estiguis atent al medi natural que t’envolta i en prenguis nota seguint un protocol molt senzill.

Les teves observacions se sumen a les de molts altres observadors i així, a poc a poc, s’obté un banc de dades de gran utilitat per conèixer i conservar millor els ocells i el conjunt del nostre medi natural.

Participant en el projecte aportaràs informació molt valuosa per a la ciència mentre aprens sobre els ocells i millores les teves aptituds com a observador de la natura.

Caixes niu
Niu d'orenetes

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.