basic | Diari de recerca

1 – Seguim la migració el 2016

22 setembre 2016 | basic, Diari de recerca

Per segon any consecutiu també enguany, el 2016, a Recerca en Acció fem el seguiment de les migracions de tardor.  Setmana a setmana publicarem informacions no només sobre els ocells que van arribant, sinó també sobre alguns dels canvis més interessants que experimenta la natura en aquesta època.
Igual que l’any passat, us tornem a recomanar que consulteu el EuroBirdPortal, una iniciativa coordinada des de Catalunya que aplega les dades que forneixen uns 100.000 ornitòlegs de tot Europa amb l’objectiu de visualitzar els moviments migratoris de diverses espècies d’ocells a través d’una sèrie de mapes significatius molt visuals.
Així, es poden veure diferents mapes animats mostrant el patró de distribució, setmana a setmana, de 50 espècies durant cinc anys, en una resolució de 30×30 km, al llarg d’Europa. Les variacions de la distribució es poden comparar amb els mapes de temperatura i precipitació, de tal manera que es poden fer interessants comparacions relacionant la distribució dels animals i aquestes variables ambientals.
Així doncs, en les properes setmanes us anirem oferint informació tant dels ocells que podeu observar sobre llocs interessants on se’ls pot veure.
Bones observacions!

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.