Investigador/ora

Jordi

16 setembre 2007 | Investigador/ora

Llicenciat en Filosofia y Doctor en  Història de l'Art per la Universitat de Barcelona.
Catedràtic de Teoria del Disseny a la Universitat de Barcelona
Catedràtic de Comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
Actualment: Catedràtic Emèrit de la Universitat Pompeu fabra.
 
Ha desenvolupat una ampla tasca investigadora i docent al voltant de la teoria de la imatge i de la comunicació, així com també de la pedagogia del disseny, el que s'ha traduït en una basta producció de texts i obra teòrica: 
 
Entre d'altres obres publicades sobre la teoria de la imatge és autor de : Servirse de la imagen, un análisis pragmático de la imagen;  Estratègies argumentatives de la propaganda política audiovisual;  L'evolució del discurs persuasiu electoral a la televisió; L'incompliment informatiu i comunicació audiovisual; Transitar por los mundos posibles; Mostrar para decir, la imagen en contexto.  Propera publicació: Jugadas inéditas del juego de la imagen: reflexiones en torno a los juegos de lenguaje de Ludwig Wittgenstein.  
 
En l'àmbit de la teoria del disseny, cal destacar: La pedagogía del diseño; Límites pedagógicos del diseño moderno; La cultura del diseño paso a paso; El disseny i totes les formes artesanals, i recentment El dissenyador com a formalitzador i comunicador de formes.
 
També ha estat director i promotor de varis projectes d'investigació i docència, com l'Escola Superior de Disseny Elisava de Barcelona i, més recentment, L'Estació de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
 
Té una dilatada trajectòria en el camp de la producció artística, especialment en la recerca de l'art cinètic. Ha exposat especialment en moltes ciutats europees i la seva obra està representada en els principals museus d'art contemporani. L'any 1972 representà Espanya a la Biennal de Venècia. És membre de la Real Academia de Santa Isabel de Hungría Sevilla

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.