M’agrada sentir-me com un explorador avançant per terrenys poc coneguts.
Qui ets i què fas? Sóc David Segarra, biòleg per formació i periodista per casualitat. Em dedico a la divulgació científica i m’interessa molt la recerca sobre l’aprenentatge i comunicació de la ciència. Col·laboro amb la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona.
Actualment em dedico a dirigir i coordinar Recerca en Acció. Prèviament vaig treballar per a la Comissió Europea com a responsable del portal www.elearningeuropa.info, entre d’altres aventures.
– Recomana’ns llibres de ciència … Biografia del món de Jaume Terrades.
– El que m’agrada de fer recerca és… sentir-me com un explorador avançant per terrenys poc coneguts.
– A la meva discografia no hi falten… els Rolling Stones, l’Eric Clapton i un bon grapat de blues (Muddy Waters, Junior Wells, Willie King…….).
– Recomana’ns un web de divulgació científica … A banda de Recerca en Acció, els jocs interactius de la Nobel Prize Foundation
– Recomana’ns un centre divulgatiu… N’hi ha tres que em semblen molt interessants: La Ciutat de l’Espai de Toulouse., el Jardí Botànic de Barcelona i la Cova de la Font Major a l’Espluga de Francolí. Molt recomenables tots tres.
– Entre els meus llibres no hi pot faltar The Devil’s Dictionary d’Ambrose Bierce.
– El meu lloc preferit per perdre’m és…Sant Romà de la Clusa. Les roques de Picamill, els rasos de Clarent, els rocs de Castell…. tota la serra de Catllaràs és un paradís!
– M’apassiona l’alta muntanya, on pots sentir-te formar part de la natura i, alhora, un convidat efímer d’aquest planeta.
– Un somni a la meva vida seria la independència del meu País.
– Algú a qui t’agradaria conèixer personalment… Keith Richards
– Una pel·lícula que m’encanta: Master and Commander
dilluns, 14 novembre 2016 at 21:53
Hola em dic Pol i sóc professor d’institut a Bon Pastor ( Sant Andreu), estem fent fotos als animals de l’hort i he descobert gràcies a vosaltres que tenim la papallona vanessa atalanta, però també tenim una blavosa amb les vores grisosas que no identifico amb cap de les del poster de papallones, tot i que deu ser una blaueta no se quina, em podeu ajudar? us puc enviar una foto? Com?
Gràcies
dimarts, 17 març 2015 at 16:46
Benvolgut Joan,
gràcies pel teu comentari, no ens n’havíem adonat.
Arreglarem l’enllaç com abans millor.
ens fa contents veure que la nostra feina us resulta útil 🙂
Cordialment,
David
dimarts, 17 febrer 2015 at 00:34
Hola, fa ja uns quants cursos que faig “jugar” als meus alumnes de 4t ESO al joc de les papallones
http://www.recercaenaccio.cat/basic/fes-de-depredador-i-activa-la-seleccio-natural/
Els feia llegir també el text de Francesc Mestres que l’acompanyava.
Ara veig que aquest text no està linkat correctament. Podeu mirar d’arreglar-ho?
Moltes gràcies per la feina que feu. Ens és molt útil
Institut JM Zafra
Barcelona
divendres, 5 desembre 2014 at 14:35
Bona tarda Submon,
Us escric del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Contacto especialment amb vosaltres per informar-vos d’una conferència que crec que pot interessar-vos. Es tracta d’una xerrada a càrrec del biòleg especialitzat en recursos naturals marins i oceanografia biològica Sergio Rossi, el proper dimecres 10 de desembre, a les 19:00h. Rossi compartirà la seva experiència com a científic del medi marí i farà una reivindicació de paper de l’observador i el naturalista en la comprensió del món.
Finalment, vull aprofitar i demanar-vos, si és possible, que ens pugueu fer difusió del acte entre les persones que cregueu que puguin estar interessades. Us ho agrairem molt.
Ben cordialment,
Ikram Bouloum
Documentació i Debats – CCCB
Montalegre, 5
08001 Barcelona
http://www.cccb.org / @CCCBDebats
dimecres, 10 desembre 2014 at 10:55
Hola Ikram,
Hem passat pel nostre compte de twitter una piulada sobre aquesta xerrada.
Sempre que ho considereu, podeu passar-nos sense problemes informació sobre les xerrades i cursos que feu i els difondrem pel nostre compte de twitter.
Gràcies i fins aviat!
Equip redacció ReA