Investigador/ora

Débora

14 desembre 2009 | Investigador/ora

Estudio grups caçadors-recol·lectors. Em sembla interessant perquè el 99% de la història de la humanitat ho hem estat i actualment quasi no en queden

Qui ets i què fas?

Sóc la Débora i em dedico a l’Arqueologia. Treballo en un grup de recerca que ha focalitzat la seva investigació en l’estudi dels grups caçadors-recol·lectors. Això ens sembla interessant perquè el 99% de la història de la humanitat hem estat caçadors-recol·lectors i actualment quasi no en queden. Concretament, jo treballo amb una tècnica que permet identificar restes vegetals allà on, aparentment, no s’ha conservat res (l’anàlisi de fitòlits).

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica

Historia del Universo en cómic (Títol original: The Cartoon History of the Universe) . Guió i dibuixos de Larry Gonick

Portal de difusió del Arctic Research Consortium of the United States http://www.arcus.org/witness-the-arctic 

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu

Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu)              

A la meva discografia no hi falta The Black Album, de Metallica!

Quan arribo a casa el primer que faig és treure’m les sabates, fer-me un te i consultar el correu (el personal, el de la feina a casa quasi mai)

Entre els meus llibres no hi pot faltar una mica de tot: des d’algun llibre que em faci riure com els de l’Eduardo Mendoza o el Tom Sharpe a literatura russa clàssica, còmics, literatura de viatges, etc.

El meu lloc preferit per perdre’m és el barri gòtic de Barcelona

Per esbargir-me no hi ha res com trobar-se amb els amics i xerrar i xerrar i xerrar… o convidar-los a casa i cuinar per ells!

Una ciutat especial… Moscou, per l’arquitectura, la quantitat de museus i teatres i, evidentment, pel seu meravellós metro.

 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.