Diari de recerca

16: Ja tenim els premiats al concurs fotogràfic!

26 octubre 2011 | Diari de recerca

Ens ha resultat realment difícil decidir-nos per la qualitat de les imatges rebudes. Però finalment hem decidit atorgar el Premi a les dues imatges que comentem en aquest darrer missatge.
Premi a la imatge més artística: hem triat aquesta imatge de Francesc Pruneda. Destaquem que l’autor realça l’efecte de perspectiva (recordant el que els meteors surten del radiant) amb la línia telefònica en la distància. Haver aconseguit 4 Dracònids a una única exposició és també molt destacable.

Premi a la imatge de més utilitat científica: hem triat la foto rebuda de Juan Pastor Erades. Destaquem que les dades facilitades exemplifiquen la precisió temporal i espacial requerida. No és un meteor gaire brillant ni espectacular (la qual cosa també el fa més meritori) però subratllem que ha estat feta des d’un lloc amb forta contaminació lumínica tot mostrant que també es pot fer ciència des de l’extraradi de les grans ciutats. En haver estat feta amb un angular mitjà enquadrant una zona amb molts estels permet obtenir una precisió astromètrica molt adient per aquest tipus d’estudis.

Enhorabona a tots per la feina feta!

Només queda donar-vos a tots l’enhorabona per la feina feta i convidar-vos a seguir col·laborant amb la Xarxa d’Investigació sobre Bòlids i Meteorits en el cobriment de les pluges meteòriques i l’aparició dels grans bòlids sobre el nostre territori.
L’equip de recerca
Dracònid fotografiat per Jesús Ortiz a La Mussara (Tarragona)

Imatge d’un meteor dracònid obtinguda per Jesús Ortiz Durà des de la Mussara (Tarragona), realitzada vers les 21:08 hores.
Dracònids a la Platja de Castell (Palamós)

Imatge enviada per Francesc Pruneda des de la Platja de Castell (Palamós). Correspon a una hora d’exposició (entre les 22:05 i les 23:04h) i mostra no tant sols l’aparent moviment de rotació dels estels sinó també el rastre de diferents avions.
Dracònids a la Serra de Rubió (Anoia)

Imatge agafada a les 22:06 a la Serra de Rubió (Anoia, Barcelona) per Emili Sancha.
Hora: 22:06:29 ( hora de la càmara fent una exposició de 20 segons )
Coordenades: 41,661586 1,600099
Hora d’aparició del meteor: entre les 22:06:09 i les 22:06:29 hora local

1 Comentari

  1. Lluisa

    Magnífiques fotos, tot i que no soc una experta em sembla que tenim astrofotografs realment bons. Gràcies per fer-nos partíceps de la vostra tasca!

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.