Diari de recerca

11: Primeres imatges de la pluja meteòrica

10 octubre 2011 | Diari de recerca

Finalment, la nit del 8 al 9 d’octubre es va produir l’esperada tempesta de meteors dracònids.  Se’n van poder veure un bon grapat, tot i que la intensitat de la lluna -i en alguns punts els núvols- van dificultar l’observació.
A l’espera d’una valoració més aprofundida sobre la pluja de dracònids, presentem de moment algunes de les primeres imatges que ens han fet arribar els nostres usuaris. A tots, moltes gràcies!
L’Àlex Roca ens indica que ha pogut observar  57 estels fugaços entre les 18:30 i les 21:00 hores a Hortoneda (Pallars). Segons aquest observador, se n’han produït dos de molt intensos cap a les 20:05 i 20:07.
En segon lloc publiquem una fotografia realitzada per Jesús Ortiz Durà des de la Mussara (Tarragona), realitzada vers les 21:08 hores.
Dracònid fotografiat per Jesús Ortiz a La Mussara (Tarragona)
Finalment, afegim aquesta darrera imatge CCD  obtinguda des del Montseny (Barcelona) on es pot veure un meteor dels Dracònids sortint del radiant situat a les proximitats del cap del Drac (aquí delimitat per línies). El meteor aparegué a les 19h19m (imatge aconseguida amb càmera CCD ST8 més objectiu gran angular de 18mm per Josep Maria Trigo-Rodriguez. CSIC-IEEC).

Dracònid fotografiat per Jesús Ortiz a La Mussara (Tarragona)

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.