Diari de recerca

1- Ja som tots a l'estació MDRS!

06 maig 2019 | Diari de recerca

La meva tripulació va arribar a l’estació MDRS el divendres 3 de maig, i després d’haver rebut diferents tipus d’entrenaments –des de classes de seguretat fins a com conduir rovers marcians i fer sortides a l’exterior (o “extravehiculars”, EVA)—, comencem avui (dilluns 6 de maig) la nostra simulació. Cada membre del nostre grup estarà ocupat al llarg del dia en projectes de recerca i ocasionalment EVas, però tots hem decidit que compartiríem els esmorzars, dinars, i sopars.
Avui hem esmorzat a les 8 AM, revifant menjar deshidratat i fent-lo tant deliciós com hem pogut. Al final ha estat un menú ben complet, amb cafè, llet, cereals, i una mica de fruita passada per aigua. Al llarg d’aquesta estona, la tripulació ha organitzat les dues sortides EVA que hi ha hagut avui: una al matí amb 4 persones, i una altra al vespre amb les 3 persones restants (jo mateixa inclosa). L’objectiu d’aquestes primeres passejades ha estat testejar el sistema i protocols de comunicació i d’EVA, familiaritzar-nos amb els vestits espacials  i els rovers, i fer fotografies del paisatge marcià.
Per la tarda, cada membre de la tripulació ha començat a treballar en els seus projectes. En el meu cas, he processat imatges per les galàxies M51 i M81  i preparat noves observacions noves per aquesta nit.
                                                                                                 
                                                                                                                           Galàxia M51                                                       Galàxia M81

 

A la nit hem sopat tots junts un risotto de verdura amb fruits secs, organitzat un EVA per demà a la tarda, i realitzat un experiment de psicologia. Per ser el nostre primer dia, ha estat molt complet!

0 Comentaris