Diari de recerca

4- Cap de setmana intens de feina a l'estació de la Mars Society

13 maig 2019 | Diari de recerca

Dissabte 11 de maig, va ser el nostre 6è dia de simulació. Vam començar el matíamb uns pancakes amb mel i fruits vermells, i uns batuts (o “smoothies”) de plàtan per carregar les bateries de la tripulació. Potser no va ser un esmorzar gaire sa, però tots ens trobàvem una mica dèbils a causa dels nutrients reduïts del menjar deshidratat i desitjàvem una mica de dolç. Després de parlar sobre les activitats que cadascú de nosaltres realitzaríem durant el dia i de repetir l’experiment psicològic sobre com desactivar una bomba virtual, vaig marxar cap a l’observatori solar per intentar generar fotografies de la corona del sol. Malauradament, el telescopi no estava ben alineat i la seva càmera no estava ben enfocada, així que vaig haver d’ajornar les fotografies a un altre moment.

En paral·lel, dos membres de la tripulació van estar reparant i carregant els seus drons, mentre que la resta va estar treballant a les instal·lacions botàniques i científiques. El nostre experiment amb un rover imprès tres dimensions ha patit alguns problemes amb el seu programari, però la persona encarregada d’aquest vehicle està intentant arreglar aquests imprevistos per utilitzar-lo abans que marxem del MDRS.

A la tarda, hi va haver una sortida extravehicular amb la qual s’ha realitzat, amb èxit, el primer vol automàtic (pre-programat) dels nostres drons. Jo em vaig quedar dins de l’estació processant imatges d’una nebulosa planetària anomenada IC5067 (o la nebulosa del Pelicà). Vam acabar el dia cuinant unes mandonguilles sueques amb puré de patates, i jugant a una partida d’escacs amb peces relacionades amb l’espai.

Avui, diumenge 12 de maig, ha estat l’aniversari d’un dels nostres companys i ho hem celebrat cuinant un dels seus plats preferits per dinar (arròs amb pollastre, pésols i sàlvia, tot originalment deshidratat a excepció de la sàlvia, la qual hem agafat del nostre GreenHab) i preparant unes galetes de xocolata per la tarda. Quant a la feina, avui he participat en una nova EVA amb tres companys més per tal de continuar la col·lecta de flora marciana. Si bé aquesta sortida estava planejada des d’ahir, també hem hagut de fer una EVA addicional per alliberar, en unes muntanyes situades a uns 3 km de nosaltres, un petit ratolí inofensiu que ens hem trobat al primer pis de l’estació (per sort no ha aconseguit arribar al segon pis, que és on viu la tripulació). Per la tarda he tornat a l’observatori solar i he pogut fer fotografies d’una de les sevestaques. No obstant això, encara no he aconseguit veure altres fenòmens com ara filaments o prominències en les meves imatges, peròespero poder-ho fer aviat. Si el temps és bo, aprofitaré aquesta nit per observar un objecte anomenat “nebulosa del vel”. Creuem dits!
Records marcians,
Mariona

0 Comentaris