basic | Diari de recerca

3- Experiments i recollida de mostres

09 maig 2019 | basic, Diari de recerca

Dijous 9 de maig, la meva tripulació va començar el dia amb una EVA per inspeccionar els voltants del MDRS i realitzar els primers vols amb els nostres drons. Del nostre grup, quatre persones van sortir a l’exterior i jo em vaig quedar amb dos companys més dins de l’estació continuant els nostres experiments. En concret, vaig aprofitar la durada de l’EVA per tornar a l’observatori solar i fer fotografies del sol. Malauradament el temps era molt inestable i les imatges que vaig obtenir no van ser gaire bones deguts als núvols. La previsió meteorològica millora el cap de setmana, així que segurament es podran fer fotografies interessants de la corona solar en els propers dies.

Per dinar vam cuinar uns macarrons al pesto amb fulles d’alfàbrega que el nostre oficial del “GreenHab” havia cultivat al llarg d’aquests dies. Crec que ha estat el millor plat que hem preparat des que hem arribat al MDRS! Pel que fa als postres, vam aprofitar els dolços suïssos, italians, i espanyols que vam obrir per la nit cultural europea del dimecres.
A la tarda, vam patir una pluja molt intensa, fet que va obligar a la tripulació a treballar en els seus projectes des de dins de l’estació. Abans de CapCom (moment en el qual ens hem de posar en contacte amb l’equip de suport de missió), vam preparar dues sortides extravehiculars per divendres 10 de maig i vam parlar sobre com gestionar la visita de dos periodistes del diari  “LA Times” (de Los Angeles) per tal d’evitar trencar l’ambient de simulació.
El dia va concloure amb una nit cultural sudamericana, durant la qual vam tastar plats peruans, salses picants mexicanes, i postres colombians.
El 10 de maig, la tripulació ha començat el dia rebent els periodistes del diari LA Times. Entre d’altres, els hem explicat com funciona el MDRS, quines són les seves instal·lacions, i quina és la importància de missions analògues espacials. A continuació, he participat en una EVA amb dos companys amb l’objectiu d’estudiar la diversitat microbiològica del desert marcià. En aquesta sortida extravehicular, hem utilitzat dos rovers per desplaçar-nos i carregar les mostres de terra i flora. En tornar a l’estació, hem dinat una lassanya i després hi ha hagut la segona i última EVA del dia. Hem conclòs el dia repetint l’experiment de psicologia, enviant els nostres informes a CapCom, i sopant tots junts.

0 Comentaris