Diari de recerca

7- L'expedició LATAM-III torna a casa

20 maig 2019 | Diari de recerca

Divendres 17 de maig va ser l’últim dia complet de la nostra simulació. Aprenent dels errors en l’EVA del 15 de maig, les nostres activitats vam començar amb una sortida extravehicular per testejar els nostres drons en missions de Cerca i Rescat. Malgrat que els drons estaven preparats per aquesta missió i van acabar volant durant una estona, l’experiment es va suspendre eventualment degut a errors mecànics i electrònics que desviaven la seva trajectòria.

Durant aquesta EVA, vaig aprofitar per anar a l’observatori solar. Després d’haver patit molts problemes amb les condicions meteorològiques i la càmera del telescopi al llarg de l’expedició, per fi vaig poder fer fotografies interessants de la corona solar:

Per la tarda hi havia d’haver una segona EVA, però el temps va canviar radicalment —portant una pluja i un vent molt intens al MDRS—, fet que va obligar a l’equip de Suport de Missió a cancel·lar la nostra sortida. Amb aquest mal temps, la tripulació va aprofitar per quedar-se a l’estació i concloure els seus experiments. En el meu cas, vaig acabar de processar la fotografia en color de la secció Oest de la Nebulosa del Vel, vaig participar en l’última sessió del joc psicològic sobre la “bomba” virtual, i vaig veure com alguns dels meus companys aconseguien reviure el nostre rover.

Després d’enviar els nostres informes del dia a CapCom, i conscients que la nostra simulació s’acabaria a les 8 del vespre, la tripulació va preparar el sopar per la directora del MDRS amb el poc menjar que ens quedava. Durant aquest sopar, cadascun de nosaltres va compartir reflexions sobre la nostra estada a Mart. Entre d’altres, vam parlar dels nostres millors moments com a tripulació, dels obstacles més importants als quals ens hem hagut d’afrontar, i de les lliçons que tots hem après al llarg d’aquestes dues setmanes. D’aquestes converses, es destil·lava un agraïment ben profund per l’oportunitat d’haver participat en una missió anàloga marciana, i les ganes de tornar al MDRS en el futur –no tant a nivell personal, sinó facilitant l’arribada de tripulacions noves.
 

0 Comentaris