Investigador/ora

Francesc Xavier 'Xescu' Macià

04 abril 2018 | Investigador/ora

      Qui ets i què fas?   Sóc naturalista especialitzat en avifauna. Faig seguiments i censos d’ocells, i a menor escala educació ambiental.
     Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica     Zuberogoitia, I. & Martínez, J. E. Eds. Ecología y conservación de las rapaces forestales europeas. 2013. Diputación       Foral de Bizkaia.
     La web de British Ornithologists Union:  https://www.bou.org.uk/
     Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu  El Museu de Ciències Naturals de Granollers
     A la meva discografia no hi falta…Led Zeppelin, The Rolling Stones, Drive by truckers, Bob Marley, Pearl Jam, Pata negra, Enrique Morente, King Crimson, etc.
     El que m’agrada de fer recerca és…aprendre i assistir com a espectador dels processos naturals. Arriba a ser tant emocionant i estimulant per a mí que no hi ha cap altra cosa que pugui fer durant tantes hores i tants dies seguits sense avorrir-me, la sorpresa sempre està present d’una manera o una altra.
     El meu lloc preferit per perdre’m és…dins de Catalunya el Delta de l’Ebre, sens dubte.    
     M’apassiona…viatjar a nous llocs on hi ha espècies que no he vist mai. És com recordar els primers anys d’observació d’ocells a Catalunya, quant no coneixia els cants, els reclams, els dissenys de plomatge; m’arribo a sentir com un nen amb sabates noves.
     El viatge que em va encantar va ser…Califòrnia. 
     Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és… la part de la serralada Litoral compresa entre Badalona i Tordera. 
     Un somni a la meva vida…tenir salut per continuar observant ocells molts anys.
     Una pel·lícula que m’encanta…Boyhood
    
 

1 Comentari

  1. rodrigo del amo

    Hola Xescu… M'encanta veure't al 100%… Bona tasca… Una abraçada
    Rodri

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.