basic | Investigador/ora

Antoni Margalida

02 maig 2018 | basic, Investigador/ora

Qui ets i què fas?   Soc investigador Ramon y Cajal i realitzo recerca sobre aspectes relacionats amb l’ecologia, modelització i conservació d’espècies amenaçades. Vaig fer la tesi sobre l’ecologia i conservació del trencalòs als Pirineus, espècie a la que he dedicat gran part de la meva recerca durant els darrers 25 anys.
On treballes?  Actualment al Departament de Ciència Animal de la Universitat de Lleida, si bé aviat m’incorporaré com a científic titular del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) al Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos (IREC-CSIC).
Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica “El Espejismo de Dios” de Richard Dawkins. A banda de Recerca en Acció? Doncs Popular Science: https://www.popsci.com/
Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu.  Per tenir-lo aprop de casa i fer una gran tasca en la divulgació i conservació dels ocells carronyaires, El Casal dels Voltors, la Torre de Tamúrcia (Tremp).
Vaig decidir fer-me científic perquè  Tenia curiositat i ganes de respondre a algunes de les preguntes que quan sortia al camp em feia. Amb la recerca intento aportar informació sobre l’ecologia, dinàmica poblacional i comportament d’espècies amenaçades i poc conegudes, per tal d’aportar eines que ajudin a gestors i administracions a conservar algunes espècies amenaçades.
Entre els meus llibres no hi pot faltar  Los buitres ibéricos: biología y conservación de José Antonio Donázar.
A la meva discografia no hi falta Mike Oldfield
El que m’agrada de fer recerca és  Plantejar noves preguntes, nous reptes i col•laborar amb equips multidisciplinars que són molt enriquidors, tant a nivell professional com personal.
El meu lloc preferit per perdre’m és  Qualsevol dels racons increïbles que ofereix l’Alta Ribagorça.
M’apassiona La feina que faig com a científic.
El viatge que em va encantar va ser  Costa Rica
Una ciutat especial  Berna (Suïssa)

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.