• Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
  • Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
IniciMissatge 15 – El projecte s’acaba̷ ...
Tornar

Missatge 15 – El projecte s’acaba…

7 març, 2008

però els Neutrins continuen!

Hola neutrins!

El projecte s’acaba avui però nosaltres no ens n’anem, seguirem investigant els neutrins. Durant les últimes setmanes hem intentat recórrer el món subatòmic dels neutrins des del grup experimental de neutrins de l’IFAE. Ha estat un viatge complicat per a nosaltres. No és fàcil explicar el món de les partícules elementals per a persones no especialitzades en aquesta temàtica. Esperem, però, que ara tingueu una idea més clara de quins són els elements fonamentals que constitueixen la matèria i els forces que els relacionen.

 
Durant aquests dies compartits hem pogut introduir-vos, parcialment, en els projectes que duem a terme a l’IFAE. La raó principal és que en la Física de Partícules es requereixen instal·lacions grans (i  cares) i els experiments triguen varis anys a construir-se i altres varis anys en poder funcionar òptimament i obtenir-ne resultats. Per exemple, al grup de neutrins de l’IFAE no esperem resultats de l’experiment T2K abans de l’any 2010 o de l’experiment NEXT abans del 2014. Les 8 setmanes de projecte a Recerca en Acció no és més que una part infinitament petita de tot el treball que és necessari per a dur a terme un experiment! Us hem introduït als projectes, però esperem mostrar-vos els resultats quan vagin apareixent més endavant.

També us hem introduït, en part, a la història dels neutrins, el seu descobriment, el conèixer que la seva massa no era nul·la,…És una història que mostra la capacitat de la ciència per a esbrinar els misteris de la naturalesa malgrat sigui esquiva, tal com ho és la temàtica dels neutrins. Però aquest no és el final, hi ha multitud d’informació que els científics volem esbrinar, encara, en relació als neutrins:

– D’on ve la massa de les partícules?
– Són els neutrins iguals a les seves antipartícules?
– Perquè l’univers està fet de partícules i no d’antipartícules?
– Podem utilitzar els neutrins per alguna cosa?
– Perquè hi ha tres famílies de quarks i de leptons?

Ajudar a donar resposta a aquestes preguntes és el nostre objectiu i el de molts físics de partícules. Qui sap si algú de vosaltres pot acabar treballant amb nosaltres tot cercant la naturalesa última dels neutrins? Només necessites una llicenciatura en Ciències Físiques i moltes ganes de conèixer de què està fet l’univers en els seus components més petits!

 
Com us hem dit, el projecte s’acaba però nosaltres no ens n’anem. Us seguirem informant sobre nous descobriments o sobre el desenvolupament dels projectes de l’IFAE que us hem anat presentant al llarg d’aquestes setmanes.
 
Manteniu el contacte! Rebreu novetats!
 
Per cert, ja has esbrinat el NOU ENIGMA? Tens temps fins el dia 13 de Març! Afanya't! 
 
Fins ben aviat!
 
L’equip Neutrins
Activitats de l'IFAE a Europa

Localització de les activitats del grup de neutrins de l’IFAE a Europa. Al mapa apareix l’IFAE, el Laboratori Subterrani de Canfranc i el CERN on estem fent les proves del TPC.

Laboratori Nacional Fermi (SciBoone)

Localització de l’experiment SciBoone al Laboratori Nacional Fermi prop de Chicago.

Ubicació detectors experiment T2K

Imatge de la localització dels detectors a l’experiment T2K. Recorda que el projecte consisteix en produir neutrins a ND280 i enviar-los a través de la Terra fins a Superkamiokande, a la costa oest del Japó.

Etiquetes: Electrònica, Els neutrins !, Enginyeria, Física, Nanotecnologia, Tecnologia

Comparteix!
Tweet

Respondre Cancel·la les respostes

Equip Investigador

Federico

Federico

Enrique

Veure tot l'equip »

Diari de Recerca

El projecte »

Missatge 15 – El projecte s’acaba…

Missatge 14 Una mica d’històries de neutrins!

Missatge 13 – NEMO 3: Investigant la naturalesa dels neutrins.

Missatge 12 – El Laboratori Nacional de Canfranc.

Missatge 11 – Un imant per al T2K.

10: Fer guàrdies en l’experiment SciBooNE

9: Els butlletins sobre Neutrins

8: Els Neutrins i la Supernova 1987A

7: Els viatges al Japó i l’experiment T2K

6: Reconstrucció del Superkamiokande

5: Construint un detector

4: Construint un detector al nostre laboratori!

3: Com podem observar els neutrins?

2: Quines són les partícules elementals?

1: Us donem la benvinguda al món dels neutrins!

Piulades recents

  • 🎨Ajudem a emplenar les xarxes amb dibuixos de 👩‍🔬científiques! Participa en el concurs de @icmabCSIC! 👇 https://t.co/YZlpECZfDY
  • 📣Es posa en marxa a l'Hospitalet el programa #PetitsTalentsCientífics per fomentar l’interès per les #ciències entr… https://t.co/0Dlpgobl79
  • RT @fundaciorecerca: ⌛️#Taldiacomavui de 1897 va néixer la física Caroline Emilie "Lili" Bleeker, que va dissenyar i fabricar instruments ò…
Amb el suport de:
Copyright © 2014 Design by FCRi.cat.
  • Qui som
  • Contacte
  • Avís legal
  • RSS
Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè n’accepta l’ús.
Veure política de privacitat i condicions d’ús
Acceptar