Arts i Humanitats | Aventures científiques | Expedicions

Expedició al Tibet (el regne de Zhang zhung)

11 març 2012 | Arts i Humanitats, Aventures científiques, Expedicions

A la recerca de l’antic regne de Zhang-zhung

A la remota regió de Txhangtang del Tibet, l’altiplà del nord on les temperatures mínimes freguen els 40 graus sota zero, s’han conservat les restes arqueològiques del de l’antic regne de Zhang-zhung.

Una expedició duta a terme per Josep Lluís Alay, director de l’Observatori del Tibet i Àsia Central de la Universitat de Barcelona ha visitat la zona per rescatar de l’oblit els trets culturals fonamentals de Zhang-zhung, entre els quals destaca la religió Bon.

Es tracta d’un viatge intens, en el que tindrem l’oportunitat de descobrir les darreres comunitats nòmades tibetanes que acompanyen els seus ramats de iacs i cabres, enmig d’un altiplà on encara s’hi passegen lliurement les gaseles i els antílops tibetans. Serem a 1.000 quilòmetres de la capital, Lhasa i a unes altituds sempre superiors als 4.500 metres. Entrarem als petits monestirs Bon i budistes que s’amaguen a l’interior de valls perdudes en la immensitat de l’altiplà del nord, i veurem com és la seva vida i quins rituals practiquen. En definitiva, podrem apropar-nos una mica més a la cultura Tibetana.

Ens hi acompanyeu?

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.