Investigador/ora

Josep Lluís Alay

08 gener 2009 | Investigador/ora

Llicenciat en filologia per la Universitat de Barcelona, doctor en ciències per la Universitat de Lovaina (Flandes) i doctor en física per la Universitat de Barcelona. Des de la seva fundació l’any 2001 dirigeix l’Observatori del Tibet i Àsia Central de la UB i coordina el màster d’estudis d’Àsia i Pacífic de la UB. Va estudiar tibetologia al Departament de Filosofia índia de la Universitat de Hiroshima (Japó) i ha publicat diversos llibres sobre la història i literatura del Tibet.

Actualment és professor d’Història Contemporània del Tibet i Mongòlia a la Facultat d’Història de la UB. Dirigeix diversos projectes de recerca i cooperació al Tibet des de fa més de deu anys. En recerca, cal destacar-ne els projectes d’estudi de l’antic regne de Shangshung i de la seva relació amb la religió bon del Tibet.

Ha realitzat quatre expedicions de recerca relacionades amb bon i Shangshung (Zhang-zhung) a l’oest i nord del Tibet, així com a les valls de l’Himàlaia indi (Kinnaur, Spiti, Ladakh i Zangskar) els darrers tres anys. Ha dut a terme la circumval·lació del Mont Kailash en dues ocasions.

Dirigeix des del 2003 diversos projectes de cooperació en els àmbits de l’educació i la salut de les poblacions rurals tibetanes, especialment adreçats als nòmades de l’altiplà de Txangtang. També ha dirigit documentals de televisió sobre Mongòlia i Tibet.

Des de fa gairebé deu anys, resideix part de l’any a la capital tibetana: Lhasa.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.