Arts i Humanitats | Diari de recerca

1. Comença el viatge a Chengdu

08 gener 2009 | Arts i Humanitats, Diari de recerca

Un viatge al Tibet sempre exigeix paciència. M’explico. La forma més pràctica i ràpida per aquells que hi anem a treballar segueix sent per aire. Hi ha dues vies d’accés: o bé des d’algun aeroport xinès que tingui connexió amb el de Lhasa o bé des de Katmandú, la capital del Nepal. Sens cap mena de dubte, la fórmula més pràctica és Xina.

I dins d’aquest enorme país, la millor connexió és la que ofereix la ciutat de Chengdu, capital de la província de Sichuan. Actualment, és possible volar directament des d’Europa a aquesta ciutat xinesa via Amsterdam.

El bressol de grans artistes

En la meva opinió, Chengdu és una de les ciutats xineses més agradables i interessants per entrar en contacte amb la rica civilització xinesa. Amb més de 2.000 anys d’història, és el bressol de grans artistes xinesos com el poeta Du Fu de la dinastia Tang, allotja monestirs centenaris i és també el centre d’una de les cultures gastronòmiques més interessants del gegant xinès (sobretot per als amants del menjar picant). Tanmateix, aquesta metròpoli de més d’onze milions d’habitants no viu els seus millors dies. L’epicentre del devastador terratrèmol de Sichuan del passat mes de maig va localitzar-se molt a prop de la ciutat i la tragèdia va esquitxar la ciutat. Alguns coneguts de Chengdu ens expliquen com es van veure obligats a dormir al carrer durant setmanes per por que els caigués la casa a sobre. Les rèpliques han continuat durant mesos, però sembla que ara la terra reposa de nou.

Ens va caldre esperar alguns dies a Chengdu per aconseguir el permís d’entrada a l’anomenada Regió Autònoma del Tibet, actualment sota sobirania xinesa. El visat xinès no és suficient i aquests dies l’entrada al País de les Neus està sotmesa a un control excepcional. Aviat ho comprovaríem.

…continuarà…

Josep Lluís Alay

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.