Investigador/ora

Álvaro Fernández-Llamazares

01 desembre 2015 | Investigador/ora

Qui ets i què fas? Sóc Doctor en Ciències Ambientals i treballo com a investigador en etnoecologia a la Universitat de Hèlsinki, a Finlàndia. La meva feina consisteix en escoltar als pobles indígenes que viuen en contacte amb la natura i descobrir les increïbles lliçons que podem aprendre d’ells.
Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica… Un bon llibre és “El ecologismo de los pobres”, d’en Joan Martínez Alier, una reflexió sobre diferents moviments de resistència en defensa de la justícia ecològica arreu del món. Recomano també la web de l’Institut Jane Goodall, carregada d’informació sobre la conservació a l’Àfrica i moltes idees per col·laborar-hi des de casa!
Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu… El Museu de l’Home, a París. L’acaben de reobrir després de més de cinc anys de remodelacions, i l’espera ha merescut la pena! És un dels millors museus dedicats a explicar la diversitat cultural de la Humanitat.
Vaig decidir fer-me científic perquè…  Penso que la ciència pot contribuir a fer d’aquest un món millor.
Entre els meus llibres no hi poden faltar… Els llibres clàssics de viatges i aventures de Burroughs, Kipling, Stevenson i Verne.
A la meva discografia no hi falta… La cançó protesta de temàtica ecologista, amb gran referents com John Denver, Joni Mitchell o el grup Malpaís, de Costa Rica.
El viatge que em va encantar va ser… l’enigmàtic regne del Butan. Al cor de l’Himàlaia, aquest país és, segons diuen, l’últim Shangri-La. Tinc gravades imatges de temples increïbles al capdamunt de muntanyes remotes, grans boscos de pi blau destenyits per la boira, petits poblets on la vida es desenvolupa sota l’atenta mirada d’alguns dels cims més alts del planeta… Sens dubte, un país fascinant, l’únic del món on el progrés es mesura en Felicitat Interior Bruta i on la globalització encara no hi ha deixat petjada!
M’agradaria conèixer personalment a… En George B. Schaller, un dels grans naturalistes del segle XX, brillant científic i compromès conservacionista. Les seves investigacions han portat a conservar grans extensions de boscos tropicals per tot el món!

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.