Investigador/ora

Adrià López Baucells

01 desembre 2015 | Investigador/ora

Qui ets i què fas?     Estudiant de doctorat en Biologia a la Universitat de Lisboa (Portugal) i la Universitat de Salford (UK), especialitzat en quiròpters des de 2005, recentment centrat en la bioacústica i en ecologia de conservació. Treballo en el següent projecte a Centre Amazônia: «Assessment of the long-term effects of forest fragmentation on aerial insectivorous bats in the Amazonian rainforest» i col·laboro amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers en diversos seguiments de quiròpters per Catalunya. Grup de recerca (http://tropicalconservation.net/)
Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica… «My Family and Other Animals» de Gerald Durrell, per ser, possiblement, el llibre que plantà la primera llavor per despertar l’interès científic durant la meva infància. Pel que fa a la web, l’espai virtual renovat de la NASA, per no perdre mai de vista que som dins l’Univers… (http://www.nasa.gov/)
Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu… El Museu de Ciències Naturals de Granollers (http://www.museugranollersciencies.org/), on he tingut l’oportunitat de formar-me professionalment des de 2005 i on pots trobar grans especialistes i coneixedors del medi natural encantats de compartir amb tu coneixement i experiències del medi natural. Emprenedors de projectes científics altament innovadors i capdavanters però sempre amb una visió pedagògica i divulgadora, baula necessària, però molt sovint inexistent entre el científic i la societat.
Vaig decidir fer-me científic…  per descobrir preguntes les respostes de les quals mai podria imaginar-me.
Entre els meus llibres no hi pot faltar…  «1984», de George Orwell, o «The Foundation», d’Isaac Asimov, novel·les que trenquen amb la vida real, però que em fan reflexionar sobre la mateixa.
A la meva discografia no hi falta… Howard Shore, John William o Hans Zimmer, ideals per concentrar-te o aïllar-te en moments de reflexió. Presents sempre en els records d’aquells moments en els que he pres decisions importants per la meva vida.
El que m’agrada de fer recerca és…  els imprevistos, els canvis d’última hora, l’espera de l’inesperat… sorprendre’m.
El meu lloc preferit per perdre’m és…    la Nit, allà on sigui, però lluny de les llums humanes i la cacofonia de les ciutats.
M’apassiona… la filosofia: discutir amb amics i companys el perquè de les coses; el perquè «fer ciència» val la pena.
El viatge que em va encantar va ser…  Un viatge fugaç a Trompso, prop del Cercle Polar Àrtic, per observar les aurores boreals.. Un espectacle digne d’un altre planeta o d’una pel•lícula de ficció.
Una ciutat especial… Probablement cap.
M’agradaria conèixer personalment a… Johannes Kepler, René Descartes o Isaac Newton, 3 genis que han marcat la meva manera d’entendre la ciència i la vida.
Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és…  el temps.
Un somni a la meva vida… No caure mai a la rutina.
Una pel•lícula que m’encanta… «Fantasia», una al·legoria a la vida pròpia, plena de creativitat i imaginació.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.