Aventures científiques | Biologia | Expedicions

Biodiversitat a la Península Antàrtica

31 gener 2013 | Aventures científiques, Biologia, Expedicions

Expedició pel mar de Weddell

Un grup d’investigadors de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) de Barcelona són a bord del vaixell trenca-gel d’investigació polar alemany “Polarstern”. Amb ells es troben a bord 40 membres de la tripulació i un equip de 50 investigadors de diferents nacionalitats, entre ells uns companys de la Universitat de Sevilla.

Durant gener, febrer i març del 2013 viatjaran pel Mar de Weddell  amb l’objectiu d’estudiar els canvis que s’han donat a l’ecosistema de la costa Est de la Península Antàrtica després del col·lapse d’una immensa plataforma de gel l’any 2002, quan en 33 dies es van desprendre 3.200 km² de gel.

L’àrea on ara són els científics es considera una zona de les més sensibles al canvi climàtic a nivell mundial.

El col·lapse esmentat va provocar una molt baixa activitat biològica de tot el sistema. Però s’ha constatat una recuperació de les comunitats bentòniques, més ràpida del que s’esperava. Aquesta recolonització permet als investigadors estudiar l’ecosistema bentònic i la seva biodiversitat, i comparar-lo amb les comunitats de latituds més altes.

Durant les pròximes 8 setmanes aquest equip d’investigadores ens explicarà les seves activitats científiques i els seus resultats i mes a mes alguns detalls de la vida a bord i la convivència amb els seus companys d’expedició.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.