Arts i Humanitats | Diari de recerca

9. Anem al museu!

25 juliol 2008 | Arts i Humanitats, Diari de recerca

Descobriràs la Història de la Medicina!

Avui visitem el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHMC).

El museu fou creat a Barcelona el 1981 i des d’aquell moment s’ha dedicat a recollir, preservar i difondre el patrimoni mèdic català a la seva seu del passatge Mercader. Dificultats tècniques obligaren al seu tancament al públic, ja fa uns anys, si bé el museu continua obert, tot treballant en un gran nombre d’àmbits.

Estem treballant per tal d’obrir novament les nostres portes a tothom en un futur no llunyà. Mentre això s’esdevé, pots venir al museu! Aconsegueix un tast d’aquest museu, de les seves col·leccions, de les activitats que es porten a terme i d’altres àmbits de treball mitjançant la visita virtual al lloc web trilingüe. Clica aquí!

Des de fa un temps, les exposicions del museu es fan al Col·legi de Metges de Barcelona, que és el nostre patró principal, i sovint prenen un caràcter itinerant després de la primera presentació.

Entre els nostres darrers projectes, et volem convidar a visitar tres àmbits de treball.

En primer lloc, el projecte “Metges Catalans a l’Exili”, que ha donat lloc a una exposició itinerant iniciada el 2006 i amb un calendari acordat, en aquest moment, fins al 2010. Recuperem aquí la memòria de tota una generació de metges que patí els efectes de la intransigència política en un moment de gran creació científica. Ho pots veure aquí mateix!

El segon projecte consisteix a oferir una nova mirada a la Barcelona del passat a partir de la història de la medicina. En aquest projecte estem construint un discurs que de mica en mica ha donat fruits singulars com ara les següents exposicions: “Monuments i escultures de metges a Barcelona”  i “Arquitectura i Medicina a Barcelona“.

El tercer projecte que hem preparat consisteix en una anàlisi de la figura i de l’obra del metge Pere Farreras Valentí (alguns el coneixeran si recorden el reputat llibre de medicina Farreras-Rozman). Vàrem preparar una exposició que encara es pot visitar a la seu del Col·legi de Metges de Barcelona i estem treballant per tal que viatgi a altres indrets a la cerca de nous públics.

Alfons Zarzoso

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.