Arts i Humanitats | Diari de recerca

5: Alto do Moura, ceràmica i tradicions culturals

25 març 2011 | Arts i Humanitats, Diari de recerca

Arribem a Caruaru, una població curiosa. En realitat es tracta d’un mercat al voltant del qual ha crescut una important ciutat.
 
Caruaru es troba a mig camí entre el Sertão i el litoral, és la frontera entre l’interior sec i la costa humida. Aquesta zona de transició es diu Agreste i no és casualitat que sigui un punt comercial tan important. Abans de l’arribada dels primers europeus ja s’hi reunien els diferents grups indígenes que vivien en aquest lloc per intercanviar els seus productes. Avui en dia Caruaru és un mercat espectacular, ple de carrers atapeïts de productes provinents de tot arreu.
Però a més a més, Caruaru un altre encant: l’Alto do Moura
Es tracta d’un barri que es troba damunt d’un turó on s’hi reuneixen més de 200 ceramistes que podem visitar a casa seva i que ofereixen tallers perquè puguem veure com fan les seves obres.
Aquí, en aquest mateix lloc, ja existia la ceràmica abans de l’arribada dels portuguesos i el que han fet és mantenir la seva tradició ceràmica, però donant-li una nova visió: així podem trobar des de cassoles de fang fins a ceràmica de músics, de cotxes i fins i tot d’animals mida natural.
Caruaru i l’Alt do Moura són llocs per comprar artesania, descansar i menjar molt bé. A més, la gent és tan simpàtica que un no se sent de fora.
Al contrari, al cap d’una estona es té la sensació que has viscut allà molt de temps
Quan cau la nit i es tanca el mercat, és el moment d’anar a algun bar a escoltar música en directe. Tot un plaer pels sentits.
 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.