Arts i Humanitats | Diari de recerca

3: La ciutat d'Olinda

21 març 2011 | Arts i Humanitats, Diari de recerca

Avui hem estat a Olinda, una ciutat viva i acolorida situada a només 7 quilòmetres de Recife.
 
És una ciutat colonial aixecada sobre turons i que es caracteritza per les seves antigues edificacions, esglésies, i arquitectura barroca. També conserva part del seu traçat urbà colonial. Per tot això la UNESCO la va declarar Patrimoni Cultural de la Humanitat.
Olinda és reconeguda mundialment com una de les ciutats colonials més ben conservades del Brasil
Els seus edificis colonials estan plens d’artistes, artesans i estudiants, donant lloc a una ciutat viva i acolorida. Per això és una visita obligada en aquest viatge. Segons explica la llegenda, el 1535 un portuguès anomenat Coelho, governant de la Capitania de Pernambuco, estava buscant un lloc per fundar una població. Va trobar un turó amb un port natural i una magnífica vista al mar i va exclamar:
“Oh, linda situação para se construir uma vila!”
D’aquí diuen que ve el nom. I la veritat és que la ciutat és realment atractiva. La vila d’Olinda va anar creixent fins que el 1630 va ser envaïda i incendiada pels enemics de la corona de Portugal. Els seus habitants es van traslladar a Recife, que llavors era només un petit port. Olinda va començar a reconstruir-se  el 1654, després de l’expulsió dels invasors.
Avui en dia hi té lloc una de les festes més animades del Brasil: el carnaval d’Olinda
Els seus carrers s’omplen de turistes i vilatans que ballen al compàs del Maracatú i el frevo, danses folklòriques típiques del Brasil. Llàstima que la nostra visita no hagi coincidit amb aquestes festes, tot i això, ens n’anem satisfets d’haver pogut conèixer una vila tan vital i interessant.
Però no ens oblidem de les pluges d’aquests dies. Aquesta nit farem reunió i decidirem cap on anem.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.