Investigador/ora

Jordi Badosa

30 juny 2010 | Investigador/ora

Sóc inquiet per naturalesa, curiós i amant d’aprendre coses noves

Sóc en Jordi Badosa, Dr. en Física, inquiet per naturalesa, curiós i amant d’aprendre coses noves i assolir nous horitzons. En aquest sentit, la ciència és un camí apassionant i enriquidor per mi. Actualment faig de professor i investigador del departament de Física de la Universitat de Girona.

Recomana’ns un llibre, i un web de divulgació científica

El primer que em ve al cap és en anglès. El llibre: “Meteorology Today” de C. Donald Ahrens, pels amants de la meteorologia i climatologia, perquè és un llibre molt ampli, ben il·lustrat i molt didàctic. I la web: http://www.newscientist.com/, on es recullen novetats científiques que també es troben en la revista que porta el mateix nom.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu

Us recomano el CosmoCaixa, on pots veure i tocar la ciència molt de prop. I, sobretot, desperta la curiositat i la inquietud per saber com funciona el món que ens envolta.

El que m’agrada de fer recerca en meteorologia i radiació solar és que hi ha molts factors que hi afecten i canvien molt d’un lloc a l’altra. Segueix unes lleis senzilles que quan es barregen ho fa un camp complex d’estudiar i amb un fort component aleatori.

A la meva discografia no hi falta la música dels anys 60, m’encanta la seva frescor. I grups més actuals? M’agrada tot el tipus de música i deixeu-me fer propaganda dels amics de Teràpia de Shock i Bizarre.

Entre els meus llibres no hi pot faltar El poder de l’ara, d’Eckhart Tolle.

El meu lloc preferit per perdre’m és Nova Zelanda, els seus paisatges i la sensació d’espai són molt refrescants.

M’apassiona la comunicació en general perquè aprenent a comunicar millor, s’aprèn a pensar millor i a escoltar millor. I és molt enriquidor.

Per esbargir-me no hi ha res com caminar per la muntanya. Renova.

El viatge que em va encantar va ser la ruta en tren del Transiberià (de Moscú a Ulan Ude). L’experiència del tren és molt recomanable. 

Una petita meravella que tenim molt a prop i podem ignorar és el que trobem davant del mirall! I una altra: els colors del cel i les formes dels núvols. És molt especial.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.