Diari de recerca

7: Un món molt nou

13 febrer 2015 | Diari de recerca

Després de veure tots els recursos d’aquest projecte hauríeu tenir algunes idees bàsiques sobre què és la Intel·ligència Artificial, i sobre com podem saber si una màquina és intel·ligent o no.
Quines conclusions traieu? Creieu que existeix realment la Intel·ligència Artificial? Actualment hi ha alguna màquina o algun programa d’ordinador amb una intel·ligència comparable a la d’una persona, o potser no té sentit fer aquesta pregunta?
El tema és molt ampli i les possibilitats d’exploració molt grans. Us invitem a veure uns quants vídeos curts i a seguir debatent i explorar més el tema.

Robot de LEGO resolent el cub de Rubik en 3,253 segons

L’ordinador Deep Blue guanyant als escacs a Kasparov l’any 1997

Robots que expressen emocions i que també en reconeixen:  http://www.ted.com/talks/david_hanson_robots_that_relate_to_you

Per crear un món més intel·ligent, es necessiten persones com tu
Aquestes activitats que heu realitzat, són tan sols un tast de tot el que queda per fer en innovació tecnològica. La Intel·ligència Artificial és encara un món molt nou, en el que es poden millorar i inventar moltes coses.
La seva aplicació pràctica la podem trobar per exemple: en els sistemes recomanadors de la publicitat de Facebook; en el desenvolupament de videojocs; en la comunicació amb personatges virtuals en pàgines web; en sistemes d’ajuda a la diagnosi mèdica; en el desenvolupament d’ordinadors, robots, electrodomèstics, cotxes intel·ligents, i un llarguíssim etcètera.
Podeu contribuir a fer que el món que ens envolta sigui més intel·ligent a través de moltes carreres i professions, per exemple: Arquitectures, Enginyeries Informàtiques, Industrials, Elèctriques, Mecàniques, Químiques, Agroalimentàries, Biotecnologia, Matemàtiques, Física…
 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.