Diari de recerca

6: IA a la Terra: Wii Sports Tenis

11 febrer 2015 | Diari de recerca

Tenis Wii Sports és un joc simplificat de tenis per a la videoconsola Wii de Nintendo. Al joc s’hi juga amb un comandament, que simula una raqueta, sense que sigui necessari prémer cap botó.
És intel·ligent? Per què? Com podem detectar la seva intel·ligència? Quines de les tasques que realitza requereixen intel·ligència? Com podríem millorar el seu comportament intel·ligent?
Per poder contestar aquestes preguntes us proposem algunes activitats, que vosaltres podeu ampliar pel vostre compte:
1.- Si jugueu “contra la màquina”, l’adversari es comporta de manera intel·ligent? Es mou a l’atzar o segueix alguna tàctica?
2.- Conforme el vostre nivell va millorant, els adversaris també són més difícils? La Wii pot fer trampes, o els adversaris sempre segueixen les regles?
3.- El vostre personatge és capaç d’interpretar bé els moviments del vostre cos? Esteu jugant a tennis realment?
Algunes consideracions: us hem proposat fer les activitats amb el Wii Tennis, però podeu fer-les amb qualsevol joc de la Wii on pugueu “competir contra la màquina”. També ho podeu provar amb altres consoles o amb jocs d’ordinador. Hem triat la Wii per la seva capacitat de percebre els nostres moviments del cos. Ja hem dit anteriorment que poder percebre el nostre entorn és molt important per poder interactuar-hi de forma intel·ligent.
Els casos del Roomba, Siri i Wii només han estat tres exemples que us hem proposat. Podeu seguir explorant el vostre voltant i feu una ullada a les moltes màquines que segur que trobareu, ja sigui a casa, a l’institut, o passejant pel carrer. Plantegeu-vos si aquestes màquines són intel·ligents, i penseu maneres de comprovar-ho!

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.