Diari de recerca

5: IA a la Terra: l’aplicació SIRI

09 febrer 2015 | Diari de recerca

SIRI és una aplicació per a telèfons mòbils amb sistema operatiu iOS. L’aplicació és capaç de fer reconeixement de veu per respondre preguntes, a més de realitzar recomanacions als usuaris.  Mira aquí què és Siri:

És intel·ligent? Per què? Com podem detectar la seva intel·ligència? Quines de les tasques que realitza requereixen intel·ligència? Com podríem millorar el seu comportament intel·ligent?
Per poder contestar aquestes preguntes us proposem algunes activitats, que vosaltres podeu ampliar pel vostre compte:
1.- Activeu el Siri i intenteu per exemple que el telèfon toqui alguna cançó, o que us doni indicacions per arribar a alguna adreça. Funciona? Entén el català? Com ens hem de dirigir a Siri perquè en entengui?
2.- Si li indiquem que busquem un restaurant per menjar hamburgueses, i tot seguit, sense mencionar que busquem restaurants diem “què tal una pizza?”, Siri és capaç de recordar que buscàvem restaurants i per tant redirigir-nos cap a pizzeries properes?
Algunes consideracions: Tot i que hem parlat de Siri, les mateixes activitats poden fer-se amb altres programes, com el Cortana de Microsoft o el Google Search, que també permeten fer cerques amb la veu i que funcionen en dispositius que no tinguin iOS.
Quan en un post anterior hem parlat del 20 Questions, hem dit que la IA que hi ha a dins, fa reconeixement de llenguatge natural, però en aquell cas ho feia de forma escrita. Fer-ho per veu és força més complicat perquè abans de poder analitzar les paraules has d’haver esbrinat quines paraules t’han dit. La tecnologia actual ens permet fer-ho bastant bé, i a part d’aplicacions per mòbils, també tenim eines d’autodictat, o per exemple alguns cotxes ens permeten donar certes ordres amb la veu. Intenteu imaginar el procés que segueixen aquests dispositius des que reben uns sons fins que els interpreten i executen unes ordres, i compareu-ho amb els vostres propis processos interns quan us fan una pregunta per veu.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.