Aventures científiques | Biologia | Expedicions

Migradors de tardor

20 setembre 2016 | Aventures científiques, Biologia, Expedicions

Cada any milions d’ocells travessen Catalunya rumb al Sud, en un dels majors desplaçaments d’animals d’Europa.  Són les migracions de la tardor, en les quals ocells tan menuts com les orenetes, que amb prou feines pesen 20 grams, poden volar d’Escandinàvia a l’Àfrica subsahariana, mentre d’altres aus arriben per a passar l’hivern a la Mediterrània.
Fins a mitjan de novembre, Recerca en Acció farà un seguiment setmanal de l’arribada de migradors a les nostres contrades. Coneixerem les principals espècies que arriben i comentarem alguns aspectes de la seva biologia, d’acord amb l’EuroBirdPortal (web que permet visualitzar els moviments dels ocells a nivell europeu).
Aquest projecte es va inicial l’any passat. A la informació aportada el 2015, enguany s’afegiran noves entrades que actualitzaran la informació amb dades del 2016.
Per a fer aquest seguiment agraïm la col·laboració de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

2 Comentaris

 1. Mercè Muntada

  Hola! M’agradaria rebre info de gent que faci observacions d’aus a Catalunya aquesta tardor-hivern, per unir-m’hi en alguna ocasió (sóc aficionada) Love Birds!

  Respon
 2. Abel Julien

  Hola Mercè,
  El millor que podries fer és mirar els cursos que fem a l’Institut Català d’Ornitologia (http://www.ornitologia.org/ca/queoferim/formacio/index.html). En el nostre FB també veuràs que hi va apareixent gent
  Si em dius en quina comarca vius, et podria mirar si hi ha algun grup ornitològic/naturalista que faci activitats per la zona.
  Mira també el meu blog per consells de com començar (abeljulien.blogspot.com).
  Salutacions
  Abel Julien

  Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.