Aventures científiques | Biologia | Expedicions

Explorant la biodiversitat del mediterrani

14 setembre 2010 | Aventures científiques, Biologia, Expedicions

Els robots ens apropen a les profunditats marines

En algunes zones del Mediterrani encara hi ha bancs de corall blanc, ubicats entre 50 i 1000 metres de fondària. Són comunitats molt importants perquè allotgen una gran biodiversitat. En aquest projecte veurem com els científics investiguen aquests bancs de corall amb l’objectiu de determinar quines zones marines cal protegir. Això és especialment important, ja que aquests ecosistemes han estat molt malmesos degut a la pesca d’arrossegament i, per tant, cal afanyar-se a protegir les zones de major interès.

En aquest projecte (emmarcat dins la iniciativa LIFE + INDEMARES) ens endinsarem en les profunditats de dues zones molt representatives pel que fa al seu alt índex de biodiversitat: el canó del Cap de Creus i el canal  de Menorca, gràcies als robots submarins. L’objectiu és recollir la informació científica necessària per a poder valorar si cal o no protegir aquestes dues àrees marines.

Tot plegat ens ho explicarà el científic Josep-Maria Gili, que ha liderat diferents campanyes oceanogràfiques que formen part del projecte.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.