Diari de recerca | Tecnologia i enginyeria

14. La passió per descobrir

13 octubre 2010 | Diari de recerca, Tecnologia i enginyeria

La campanya oceanogràfica està a punt d’acabar. És hora de fer balanç. Per ser la primera campanya que fem en aquesta zona, estem molt contents.

Malgrat que hi ha hagut coses que no hem pogut fer, sobretot degut a les condicions meteorològiques, estem contents. Sempre hi ha un tant per cent de dies que no es pot treballar degut al mal temps. Aquesta vegada ha estat un 25 % del temps.

Però el que hem trobat i après ens compensa el desencís del qual no hem pogut fer

Definitivament, hi tornarem. I després d’un estudi a fons de les mostres i vídeos, segur que encara creixerà més l’emoció per la redescoberta. De fet, ja hem començat a estudiar les imatges amb els nostres companys i hem vist indrets on haurem de tornar. Principalment per confirmar, sobretot, l’excel·lent estat de conservació. Són llocs molt importants, tant des del punt de vista de la seva pròpia conservació, com per la recuperació de les zones més malmeses del voltant.

El nostre neguit per tornar creix dia a dia

Tenim una barreja entre neguit i entusiasme. Una combinació que demana paciència. Recordeu que una setmana de campanya oceanogràfica signifiquen, com a mínim, sis mesos de treball de laboratori. Als nostres aquaris també tenim exemplars vius de gorgònies que hem agafat a la zona, amb els quals estudiarem el seu creixement i la capacitat de recuperació. Encara ens queda molt per estudiar, però ho anirem explicant.

Hi ha aspectes que encara no podem confirmar però que prometen molt

Però no podem explicar-ho tot, hem de moderar-nos. Per precaució, i per ser rigorosos. Així ho demana la nostra professió. Dominar el neguit de compartir amb els companys i entitats que ens financen o donen suport és realment difícil. Però tan bon punt  ho puguem confirmar us ho explicarem amb detall.

Intentarem compartir amb tots vosaltres els nostres neguits. Però sobretot, la passió per descobrir.

Avui ens acomiadem amb un vídeo senzill, no és cap descobriment. Però no per això deixa de tenir interès. L’hem gravat aquests dies. Hi veureu un petit exèrcit de gambes passejant-se ben a prop de la boca d’una escórpora. No us perdeu els petits detalls. Per què no se les menja…?

Josep Maria Gili

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.