Investigador/ora

Marco Madella

09 novembre 2011 | Investigador/ora

 

sóc molt curiós i mai vaig creure en allò de “la curiositat va matar el gat”

Sóc un arqueobotànic, un investigador que estudia les antigues relacions entre les plantes i les persones. La meva recerca em porta a explorar l’ús de les plantes com a menjar i l’aparició de l’agricultura, així com els diversos usos en el passat de materials vegetals (fulles, fusta, fibres). A més a més, m’interessen les dinàmiques entre home-planta establertes en base a canvis mediambientals en el passat.

 

Recomana’ns un llibre, i un web de divulgació científica. Un llibre per llegir és “The Greatest Show on Earth: The Evidence for Evolution” (L’espectacle més gran de la Terra: L’evidència de l’evolució), de Richard Dawkins.

Una web que m’agrada és “how stuff works?” (com funcionen les coses?), és plena d’explicacions per al dia a dia.

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu. El millor museu de ciència que se m’acudeix és el Natural History Museum (Museu d’Història Natural) de Londres (UK).

Vaig decidir fer-me científic perquè sóc molt curiós i mai vaig creure en allò de “la curiositat va matar el gat”… I, en qualsevol cas, un gat té set vides!

Quan arribo a casa el primer que faig és mirar les notícies del dia. Sona avorrit però em relaxa i em proporciona una estona per a mi mateix.

Entre els meus llibres no hi pot faltar alguna novel·la escandinava sobre hiverns llargs i freds, molta neu i profund silenci. Un ambient molt diferent de la Barcelona mediterrània o la extremadament calorosa i sorollosa Índia.

El meu lloc preferit per perdre’m és el bosc, on no es pot veure res més que centenars d’arbres.

M’apassiona el bon menjar perquè el menjar és un dels autèntics plaers de la vida.

El viatge que em va encantar va ser el que vaig fer a Nova Zelanda fa uns anys.

Una ciutat especial per mi és Venècia. Està tan fora d’aquest món que caminar per la ciutat antiga és com viatjar en el temps.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.