Investigador/ora

Domingo Gimeno Torrente

18 octubre 2010 | Investigador/ora

Premi Extraordinari de Llicenciatura (1983/84) i doctor (1989) en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona. Professor Titular adscrit al Departament de Geoquímica, Petrologia i Prospecció Geològica de la Universitat de Barcelona (PEGEFA). És autor o coautor de 50 publicacions en revistes indexades (SCI), i de més de 125 altres publicacions en revistes d’àmbit nacional.

Té tendències “centrífugues” i per tant ha investigat en camps molt variats (vulcanisme i petrologia endògena en general, jaciments minerals, prospecció minera, geoquímica ambiental, arqueometria…) i li agraden coses molt diverses. La primera de totes és aprendre coses noves cada dia. Sense anar més lluny, ara que té una filla petita (Julieta, 6 anys i mig) aprèn cada dia coses d’ella.

També li agrada: la natura, Sardenya (i la resta d’Itàlia), l’arqueologia, les coses clares i la xocolata espessa, la cultura de l’esforç, i explicar-se sempre fent dibuixets i embrutant papers. Qui treballa amb ell diu que és molt cabut i que tot i que ell es pensa que dibuixa bé (els dibuixets de les explicacions), no és veritat. El seu despatx sembla el de Diògenes: acumula tota mena de materials en una mena de caos aparent que diu/pensa controlar.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.