Aventures científiques | Biologia | Expedicions

Explorem els coralls a les illes Galápagos!

27 juny 2023 | Aventures científiques, Biologia, Expedicions

VIU UNA EXPEDICIÓ A LES ILLES GALÁPAGOS AMB LA TEVA CLASSE!

Quines són les principals amenaces ambientals que enfronten les Illes Galápagos actualment? Les illes Galápagos formen un arxipèlag situat a l’oceà Pacífic, a uns 900 km de la costa d’Equador, i conformen la segona reserva marina més gran del món, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1978.

Les illes són conegudes per inspirar un jove Charles Darwin qui va formular per primera vegada la teoria de l’origen de les espècies. L’arxipèlag destaca per l’elevat nombre d’espècies endèmiques i la gran varietat d’hàbitats que acull, entre ells els esculls de coralls d’aigua freda fins ara molt poc coneguts.

De la mà de la científica Ariadna Martínez, de l’Institut de Ciències del Mar (ICM), aquesta tardor ens embarcarem al vaixell oceanogràfic Falkor Too en una expedició organitzada pel Smichdt Ocean Institute per estudiar les comunitats de coralls d’aigua freda que habiten en les parets verticals i penya-segats submarins de les illes Galápagos.

Durant un mes, i amb l’ajut del robot submarí “Subastian”, ens endinsarem en el repte de fer mapes 3D d’alta resolució de les parets de coralls per caracteritzar aquest ecosistema tan extraordinari i entendre el seu funcionament.

En què consisteix i com podeu participar-hi?

  • ACCIÓ 1: Seguiu el diari a bord de l’expedició que l’Ariadna publicarà al portal Recerca en Acció. Podreu enviar-li preguntes, que ella contestarà, sobre la seva investigació, la vida en un vaixell oceanogràfic, etc. (PLACES EXHAURIDES).
  • ACCIÓ 2: Visita (presencial o en línia) de la científica al centre educatiu per explicar la seva experiència un cop acabada l’expedició. Opcional (PLACES EXHAURIDES).

Calendari: setembre-novembre 2023.

Inscripcions: enviar un correu a recercaenaccio@fundaciorecerca.cat indicant si participaríeu a l’acció 1 o també si us agradaria poder optar a l’acció 2. L’acció 1 està garantida (PLACES EXHAURIDES)., la 2 està subjecte a la disponibilitat de places (PLACES EXHAURIDES). Al missatge, simplement, heu d’indicar el centre educatiu, els cursos i classes que hi participarien i el nombre d’alumnat total. Data límit per a les inscripcions: 12 de setembre. INSCRIPCIONS TANCADES.

Folletó informatiu:

Descarrega-te’l aquí

0 Comentaris