Notícies

Comencem l’expedició a les Illes Galápagos!

19 setembre 2023 | Notícies

De la mà de la científica Ariadna Martínez, de l’Institut de Ciències del Mar (ICM), a partir d’avui ens embarcarem, a través del portal Recerca en Acció de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, al vaixell oceanogràfic Falkor Too, en una expedició organitzada pel Smichdt Ocean Institute per estudiar les comunitats de coralls d’aigua freda que habiten en les parets verticals i penya-segats submarins de les illes Galápagos.

Més de 460 alumnes seguiran, a partir d’avui, el “diari de recerca” escrit per l’Ariadna al portal Recerca en Acció. En el diari, la investigadora va explicant el seu dia a dia bord del vaixell i la recerca que dur a terme gràcies a l’ajut del robot submarí “Subastian”. El robot permet recrear mapes 3D d’alta resolució de les parets de coralls per caracteritzar aquest ecosistema tan extraordinari i entendre el seu funcionament. L’alumnat anirà enviant preguntes que la científica anirà contestant en les mateixes entrades del diari. A més, un cop l’Ariadna hagi acabat l’expedició anirà a visitar els centres educatius participant al projecte per explicar l’experiència de primera mà.

No us perdeu la primera entrada al diari recerca fent clic aquí i animeu-vos a enviar preguntes a través de l’opció de “comentaris”!