Experimenta

Juga a reconèixer les constel·lacions!

27 març 2008 | ESO, Experimenta, Física

Us presentem un cel interactiu per entrenar-se a observar el firmament.

En aquest experiment us proposem que identifiqueu les principals constel·lacions que són visibles des de Catalunya en direcció Sud en diferents èpoques de l’any i a una determinada hora (les 23 hores), de manera que us familiaritzeu amb elles. Tot el que heu de fer és clicar damunt la imatge que apareix sota aquest text i… bon viatge pel nostre cel interactiu!

L’objectiu és que us entreneu des del vostre ordinador per tal d’identificar les constel·lacions quan sortiu de nit i mireu el cel en una zona fosca. També podeu aprendre a saber quina hora és tot mirant les estrelles.

Per veure aquest joc és necessari que tinguis Adobe Flash 8 o superior.


Instruccions

1.- Belluga el cursor per la imatge del firmament que hi ha damunt d’aquest text. Si els estels formen una constel·lació, aquesta es mostrarà.

2.- Fixa’t que a la banda inferior esquerra del firmament interactiu hi ha 4 icones per a canviar d’estació. Fes clic a cadascuna i comprova-ho.

Les 4 estacions

El cel de l’hivern és ben diferent del de l’estiu, oi? Per saber quines són les constel·lacions i els estels més característics de cada època de l’any, consulta quin és l’aspecte del firmament les quatre estacions de l’any .

Saber l’hora mirant els estels

Conèixer les constel·lacions també us ajudarà a determinar de manera aproximada quina hora és quan mireu el cel.  Vols saber com fer-ho?  Llegeix el text Com saber l’hora mitjançant els estels.

Un Enigma per resoldre

Després de jugar i entrenar-se, podeu enfrontar-vos al nostre Enigma i esbrinar a quina època de l’any correspon el cel (ben estelat, naturalment) que us mostrem.

Endavant i bona sort!

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.