Experimenta

Flames de colors (radiació emesa pels metalls)

11 maig 2011 | Batxillerat i FP, Experimenta, Química

Saps per què els focs artificials són de colors? En aquest experiment trobaràs la resposta a aquesta qüestió i, aprendràs una fórmula per a esbrinar la presència de determinats metalls en un compost.

Moltes vegades la ciència consisteix a jugar i experimentar i això és precisament el que farem en aquesta activitat! La Laia Guillaumes, llicenciada en química i doctoranda en química teòrica a la UdG, ens proposa fer entrar en contacte diferents compostos metàl·lics amb una flama per veure en quin color es torna aquesta en funció del compost emprat. Podeu veure la realització de l’experiment en aquest vídeo.

Cada compost metàl·lic fa que la flama tingui unes característiques especials i aquesta és la clau per a entendre que els focs artificials siguin de colors diferents. Però a què es deu aquest fet? Trobareu la resposta en aquest text, on la Laia ens explica detalladament el fonament químic de l’experiment.

Esperem que us animen a provar-ho a casa i, si ho feu, tingueu en compte que el foc pot ser perillós. Per aquest motiu és important que els infants realitzin l’experiment sota la supervisió d’un adult.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.