Aplicacions i webs de ciència ciutadana | Biologia

Mosquito Alert

08 juliol 2021 | Aplicacions i webs de ciència ciutadana, Biologia

L’objectiu de l’aplicació Mosquito Alert és estudiar, vigilar i lluitar contra l’expansió de mosquits invasors capaços de transmetre malalties globals com el dengue, el Zika o la febre del Nil Occidental. El mosquit tigre i el mosquit de la febre groga, són algunes de les espècies invasores que vigila Mosquito Alert. 

La vigilància es duu a terme amb l’app Mosquito Alert, que permet a qualsevol persona notificar, mitjançant una foto, la possible troballa d’un dels mosquits estudiats, així com la dels seus llocs de cria en els espais públics. Al costat de la foto es recull la localització de l’observació així com una altra informació necessària per a ajudar en la identificació de l’espècie. Un equip humà de entomòlegs experts s’encarrega de validar les fotos rebudes i notificar el resultat al participant. Finalment el resultat es publica en el mapa públic, on es poden consultar i descarregar les observacions registrades des de l’any 2014, així com explorar els models de probabilitats desenvolupats a partir de les observacions ciutadanes. 

La informació obtinguda a través de l’app Mosquito Alert complementa el treball científic en la vigilància dels mosquits invasors, i pot ser utilitzada pels gestors de la salut pública per al seguiment i control d’aquests mosquits en barris i ciutats.

Trobareu tota la informació a la pàgina web oficial fent clic a la foto:

Imatge de l'app mosquito alert. Fer-hi clic per accedir a la pàgina web oficial de l'app.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.