Pregunta

Quina imatge te la gent de la ciència?

16 setembre 2007 | Arts i Humanitats, Pregunta

Quina imatge te la gent de la ciència?

S'han fet molts estudis per mirar d'esbrinar quina és la percepció que la gent té de la recerca i dels científics. Un dels més interessants és un Estudi fet per l'Eurobarómetre sobre ciència encarregat per la Unió Europea i realitzat l'any 2005. Tot i que els resultats d'aquest treball son globalment positius envers la recerca, també hi ha elements de rebuig que cal considerar.

Així, el 88% dels europeus creuen que la ciència i la tecnologia han millorat la qualitat de vida de la seva generació, mentre que el 76% creuen que seguirà millorant-la també en el futur.

Un altre resultat interessant es que els coneixements sobre ciència han millorat respecte a anteriors informes. Encara hi ha un 29% d'europeus que creuen que el Sol dona la volta a la Terra, o un 23% que creuen que l'home va conviure amb els dinosaures. Però aquests resultats abans eren pitjors.

D'altra banda, el 60% dels enquestats creuen que els científics fan un esforç massa petit a l'hora d'informar al públic sobre la seva feina.   I tot i que el 52% creuen que els beneficis de la ciència superen els seus possibles efectes negatius, un sorprenent 57% creu que la ciència i la tecnologia son les responsables de la majoria dels problemes ambientals.

En definitiva, una imatge complexa però que sembla mica en mica deixar enrera els estereotips de sempre, com l'expressat per la il.lustració que acompanya aquest text i que correspon a una revista americana dels anys 20.

L'equip científic

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.