Pregunta

Què us va sorprendre més de la cultura dels tibetans?

25 febrer 2009 | Arts i Humanitats, Pregunta

Què us va sorprendre més de la cultura dels tibetans?
Les preguntes dels nois i noies del SES Badalona.

Pregunta proposada per: SES Badalona

Quins tipus d'animals terrestres es troben al Tibet?

Àlex Caballero (15 anys)

Molts, moltíssims. Sembla difícil de creure que a aquelles altituds i amb aquells freds hi hagi una fauna tan diversa, però és cert. Te’n diré uns quants. Domèstics: iacs, cabres, bens, gossos, cavalls, mules…. Salvatges: lleopard de les neus, ossos, antílops, gaseles, ases salvatges, llops, guineus, marmotes, trencalossos, etc.

 

Per què no deixen que el Tibet sigui lliure?

Diego (15 anys)

Malauradament la voluntat d’uns pocs s’imposa per la força als desitjos de molts. Vosaltres ho podeu canviar, en el futur, no oblidant els tibetans.

 

Què us va sorprendre més de la cultura dels tibetans?

Delia (15 anys)

La riquesa literària, filosòfica i religiosa, arquitectònica, etc. Però per sobre de tot que és una cultura que posa els valors espirituals per damunt dels materials i això ens hauria de fer pensar molt en un segle en què ens hem de replantejar bona part dels models econòmics que devoren el nostre planeta.

 

Quin és el lloc on abunda més superfície d’aigua al Tibet?

Albert (17 anys)

Certament la regió del Tibet on hi trobem més superfície d’aigua és al Changtang. Bona part de la regió està coberta de llacs (com Serlingtso, Dangra, Urutso, etc.), però tingueu en compte que en un percentatge molt elevat d’aquests llacs no hi torbem aigua potable, per tant no poden abastir d’aigua ni els nòmades ni el seu bestiar.

 

Josep Lluís Alay

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.