Pregunta

Xarxes Socials: Fins a quin punt el mòbil ens escolta a les nostres converses?

14 març 2022 | ESO, Pregunta, Totes les àrees

Pregunta formulada per l’Institut Francesc Ribalta (Solsona). “Molt sovint veiem que a les xarxes socials ens apareix publicitat de coses que hem estat parlant durant el dia o buscant. Fins a quin punt el mòbil ens escolta a les nostres converses?”

Resposta de la Davinia Hernández-Leo, catedràtica d’Enginyeria i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIDE – UPF)

“És una pregunta clau! Gràcies per aquesta pregunta! És una pregunta clau, perquè té a veure amb tot el que aquest discurs dels drets fonamentals i com deies de la privacitat i de tota la legislació que cada vegada tenim més en els temes de prevenció de dades. Però també té a veure amb els temes d’habilitats digitals de ser conscients que l’ús de les xarxes socials, que són tecnologies que s’ofereixen de manera gratuïta, han de tenir un model de negoci al davant. Aleshores aquest model de negoci a vegades fa servir les dades de les persones. Amb això nosaltres diguem que estem d’acord quan acceptem els termes i condicions en l’ús d’aquestes xarxes socials…” 

Mira la resta de la resposta fent clic al vídeo a continuació: 

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.