Pregunta

Sabeu quin és aquest ocell? Què li podem donar de menjar?

06 juliol 2009 | Biologia, Pregunta

Sabeu quin és aquest ocell? Què li podem donar de menjar?

Pregunta proposada per: Rut (La Pobla de Claramunt)
L’ocell de les fotografies és un pollet de falciot negre. Aquests ocells fan el niu en forats de les teulades o fins i tot forats en cavitats de persianes. És una espècie protegida i si torna a caure del niu, la millor opció és trucar al Cos d’Agents Rurals que us el vindran a buscar a casa. Aquests ocells és freqüent que caiguin del niu i els agents rurals els porten a algun dels centres de Recuperació de Fauna Salvatge que hi ha a Catalunya. Allà els alimenten i els fan créixer fins que adquireixen la capacitat de volar i aleshores els alliberen. Per contactar amb ells els podeu trucar al 93 5617000. Al tractar-se d’una espècie insectívora és força difícil alimentar-los a casa.

Els ocells que posen els ous en nius d’altres espècies són els cucuts. I ho fan en nius en què hi tenen accés i mai els trobaríem a un niu dins un forat o sota una teula.

Les merles no fan els nius en teulades i utilitzen vegetació densa on amagar-hi el niu. És fàcil veure-les per les teulades des d’on busquen menjar i des d’on poden vigilar possibles predadors.

La presència de gats és efectivament un problema per molts ocells. Esperem que no tinguin accés als nius de la teulada. D’altra banda, també podrien ser els causants que algun poll hagi caigut del niu abans d’hora.

Oriol Clarabuch

1 Comentari

  1. judit

    m’agrada molt

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.