Pregunta

Què podem fer per a contaminar menys?

20 juny 2007 | Biologia, Pregunta

Què podem fer per a contaminar menys?

Pregunta proposada per: Marc Morales (12 anys).

Hi ha vàries mesures que podem dur a terme per tal de contaminar menys. Poden ser mesures tecnològiques o no tecnològiques.

Les primeres es basen en l’aplicació de tecnologies que redueixin les emissions contaminants, com per exemple l’ús de filtres-trampa als cotxes diesel. Aquests filtres tenen una eficiència del 99% en la reducció de les emissions primàries de material particulat (PM).

La seva utilització tant en els vehicles de transport públic com en altres vehicles pesats, en maquinària utilitzada en la construcció-demolició, en les activitats agrícoles, en els autobusos escolars o en la recollida dels residus urbans,…, podrien reduir considerablement les emissions de material particulat primari.

Hi ha altres mesures anomenades no tecnològiques, encaminades a reduir les emissions mitjançant actuacions que nosaltres podem dur a terme tal com:

• Fer servir sistemes de calefacció a les nostres cases que utilitzin tecnologies i combustibles nets. Utilitzar   energies renovables.
• Incentivar el canvi cap a vehicles més nets, per exemple, cotxes de gas natural, hidrogen, o cotxes híbrids.
• Mantenir el cotxe en bon funcionament i conduir a velocitats reduïdes que emeten menys pol·lució.
• Promoure estils de vida més saludables, potenciant els trajectes a peu o en bicicleta, o utilitzant el transport públic.
• Utilitzar material reciclat (paper, llaunes,…) evitant així la fabricació de nous materials que produeixen noves emissions.

Teresa Moreno.

2 Comentaris

  1. Alexandra

    Estaria bé que no contaminéssim tant, però no és possible perquè els més joves no s’ho prenen de debò això de la contaminació!

    Respon
    • Jessica

      No tots els joves Alexandra,perque jo tinc 12 anys i ho tinc molt en conte els grans contaminen mes els cotxes,no reciclen… les fabriques contaminen no els petits (joves) com dius tu. pero aqui els que tenen culpa de aixo som tots tots. gracies.

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.