Pregunta

Què feu durant el dia a l'Àrtic?

03 juny 2008 | Biologia, Pregunta

Què feu durant el dia a l’Àrtic?

Pregunta proposada per: Laura (Princess Margaret School, Barcelona)

Doncs tenim moltes coses a fer cada dia a l’àrtic, no hi ha lloc per a l’avorriment! Normalment ens aixequem bastant d’hora ja que l’esmorzar comença a les 7:30h,  i un cop la panxa és plena ens posem en marxa. Jo el primer que faig és sortir a veure el paisatge glaçat. Quan el contemplo carrego les piles per a la resta de dia.

No tots els dies tenim la mateixa quantitat de feina, hi ha dies que són molt més estressants que d’altres, depenent de si hem de mostrejar o només processar mostres o passar dades a l’ordinador.  El dia que ens toca mostrejar, al voltant de les 10 del matí llencem la roseta per agafar aigua de la moon pool (recordes el missatge 6: Agafant mostres al pou lunar ) o anem al gel per agafar aigua de superfície, i un cop agafada ens posem a processar-la: filtració per extracció de DNA i de clorofil·la, fixació, incubacions, etc.

Fent tot això se’ns passa el dia. Parem per dinar sobre les 11:30h i per sopar a les 17:30h.

Si no agafem mostres, anem al laboratori a processar les mostres que ens queden pendents, preparem el material pel proper mostreig o passem les dades a l’ordinador.

Després de sopar sempre teníem la reunió de científics per parlar de com ha anat el dia, planejar els mostrejos del dia següent o fer alguna presentació sobre el nostre treball. També tenim temps per fer classes de ioga, veure pel·lícules o sortir a l’exterior del vaixell per admirar el meravellós paisatge, sobre tot a la nit, quan podem observar les aurores boreals. A més, tres cops a la setmana obren el bar i podem ballar i prendre alguna cervesa.

El diumenge és un dia especial, anem a sopar una mica més mudats i podem comprar vi. Almenys això ens recorda que és diumenge, que a vegades se’ns oblida quin dia de la setmana som.

Com veus, encara que sembli que estem en un desert d’aigua i que no hi ha molta cosa a fer, la veritat és que no parem i els dies passen volant.

Salutacions,

Beatriz Fernández

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.