Pregunta

On puc observar trencalossos?

20 juny 2007 | Biologia, Pregunta

On puc observar trencalossos?

Pregunta proposada per: Laia Farriols (Barcelona)

A Catalunya es possible veure trencalossos en llibertat al Pirineu i al Prepirineu, sobretot allà on l’espècie és més abundant, que a grans trets correspon a les comarques lleidatanes de muntanya.  També se’l pot observar al Pirineu Oriental, però l’espècie és força més escassa.

Uns bons llocs on intentar-ne la observació poden ser el Parc Nacional d’Aigüestortes o el Parc Natural de l’Alt Pirineu, on hi viuen diverses parelles i l’ocell hi és present tot l’any. Ambdós Parcs compten amb nombroses rutes i disposen de diversos refugis de muntanya i oficines d’informació. També organitzen activitats de descoberta de la natura.

Un altre indret privilegiat per a intentar veure algun trencalòs és el Congost de Montrebei, una gran gorja  que travessa el Montsec i que compta amb un espectacular camí excavat a la roca.

L’Ajuntament de Tremp, per la seva part, ha organitzat la Ruta de la Vall dels Voltors dins l’ Espai natural de La Terreta, a les envistes de la Serra de Sant Gervàs, on hi ha moltes possibilitats d’observar aus necròfagues.  

Aneu on aneu, però, us caldran uns bons prismàtics (uns de 8×30, per exemple), un equip adequat i molta, molta paciència! 

Antoni Margalida

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.