• Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
  • Aventures científiques
  • Experimenta
  • Notícies
  • Pregunta
  • Jocs i recursos educatius
  • Turisme científic
  • Cerca avançada
InicipreguntaLa prova de Fehling pot sortir positiva amb el mid ...

La prova de Fehling pot sortir positiva amb el midó?

8 octubre, 2009
Fent la prova de Fehling amb el midó no m?ha donat negatiu. He suposat que era perquè el calor aplicat trencava bona part dels enllaços glocosídics. Si això és així, quina credibilitat li queda a la prova?

Pregunta proposada per: Roser Bosch (Barcelona)

Jo no sé més que el que diuen els llibres: la prova de Fehling no dóna positiu amb el midó, però sí amb els sucres reductors. La única explicació és que hi hagi hagut una hidròlisi del midó, cosa fàcil que passi si el medi és àcid. I si és calent, més encara.  S’hauria de comprovar l’acidesa de les solucions i de l’aigua emprades. I si no són àcides… és que el midó està parcialment hidrolitzat.  L’altra hipòtesi terrible seria que la prova de Fehling fos errònia o que donés resultats dispersos, però això costa de creure quan es fa des de fa 160 anys i ningú, que jo sàpiga, l’ha posat en qüestió.

Claudi Mans

Comparteix!
Tweet

Respondre Cancel·la les respostes

Piulades recents

  • 👥No et perdis la propera tertúlia del #ClubdelsLlunàticsiLlunàtiques del @museuciencies on es parlarà sobre vocacio… https://t.co/h0nMNlVA4Z
  • 🗞️L’alumnat de primer de #batxillerat de l’@INS_El_Morell crea un joc de #YouTube per conscienciar sobre els risco… https://t.co/7dywu69NEU
  • RT @fundaciorecerca: 🔬Els bacteris multiresistents i biofilms protagonitzen la sessió pràctica de Laura Moya, del grup @Torrentslab, qui ha…
Amb el suport de:
Copyright © 2014 Design by FCRi.cat.
  • Qui som
  • Contacte
  • Avís legal
  • RSS
Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè n’accepta l’ús.
Veure política de privacitat i condicions d’ús
Acceptar